Agneta, Hans och Brita
Den 17 oktober sände TV3 ett program Insider med temat att Hans Scheike lurar unga kvinnor. Det är mycket att säga emot det som visas i programmet. Vi har fått reaktioner från många, många människor. Här är några av dem. Men läs först nederst vad vi själva har att säga om programmet Insider i TV3.


.. så kom det kopia på ett brev, riktat direkt till
TV3:s stjärnreporter Rober Aschberg. Läs det ...!

Läs även artikeln i senaste Flashback om Hans Scheike och kvinnorna

Insider är en förkortning av Irriterande Nonsens Som Iskallt Dräper Enskildas Rättigheter, påstår en yngling som skrivit till oss. Har du någon annan uttydning så skriv gärna till oss.

Och här finns mycket mera att läsa om saken:

Programmet ord för ord med bemötanden

Reaktioner på lögner i TV3

Reaktioner på osanna påståståenden i Expressen

Brev från unga kvinnor om tillvaron med Hans och kvinnorna
samt
brev och inlägg från vänner och andra

Om avprogrammering

Hans Scheike - om att vara rebell

Läs boken Jordbävningen om rabaldret kring Hans Scheike för 13 år sedan?Fy, vilket program!

Nu har Insider i TV3 sänt sitt fruktansvärt vinklade program. Till sin tjänst har de avprogrammeraren Åke Wiman.

Man får intryck av att dessa flickor har bott ihop med oss här på Bågengården och att de nu fått hjälp att komma härifrån tack vare avprogrammeraren Åke Wiman. Och sedan har det rullats upp vilka övergrepp de utsatts för. Anklagelser om misshandel och sexuella övergrepp återkommer hela tiden. Återkommande är också påståenden om att Hans Scheike med stor frenesi jagar flickor på nätet för att sedan, genom att vara vänlig och förstående, få dem ”fast” för att kunna misshandla dem och utnyttja dem sexuellt.

Det är bara det att dessa unga kvinnor har båda självmant tagit kontakt med Hans Scheike, en per brev och en per telefon, ingen via nätet. Och båda har också självmant kommit till honom de gånger de varit på besök. Dena ena, "Lisa", har vi inte haft kontakt med på 9 år, den andra "Maria" är det över 2 år sedan vi träffades.

Det tog alltså "Lisa" 9 år att komma underfund med att hon varit utsatt för ”misshandel och sexuella övergrepp”. Fastän egentligen var det inte hon själv, utan avprogrammeraren Åke Wiman, som anser detta. Det var nämligen då, när han började utsätta henne för påverkan, som hon började ”minnas” vistelsen här på ett annat sätt än hon gjorde när hon var mitt uppe i den. Likadant var det med "Maria". Så sent som i januari i år skickade hon några SMS där hon uttryckte sin längtan hit och att det är hos oss ”som livet finns”.

Nu har alltså båda dessa kvinnor gått ut i programmet Insider och påstår där en mängd osanningar. Avprogrammeringsexperten Åke Wiman används som sakkunnig i programmet. Man får i bild se dessa kvinnor, med nedsvärtade ansikten, berätta om misshandel och sexuella övergrepp. Alltså rent brottsliga handlingar. I verkligheten har de aldrig skett.

Vi har många brev och videoinspelningar som visar en helt annan bild av hur dessa kvinnor tyckte att det var när de var här. Brev som talar om att de längtar hit, brev som uttrycker tacksamhet och värme, brev som uttrycker förtjusning över de rika livet här och längtan att få möta oss igen. Det är denna längtan vi har trott på. Eftersom vi inte fått höra något annat. Vi kan i stunden inte ana att personen om 9 år kommer att ge en helt annan bild av tillvaron hos oss än hon gör, när vi har kontakt.

På en video som vi har berättar Maria med glittrande ögon hur otroligt fint hon tycker att det är att träffa Hans. Hon berättar hur hon blivit så mycket starkare än hon varit förr, hur hon fått så mycket bättre kontakt med sin mamma, hur hon klarat av att börja på en folkhögskola och mycket annat som blivit så mycket bättre sedan hon träffat Hans. Man kan inte undgå att se hennes hennes glädje och värme över allt som händer i och kring henne hos oss, och hennes livslust när hon målar hus, dansar och skrattar i olika vardagssituationer.

Påståenden om misshandel och sexuella övergrepp är en efterhandskonstruktion. De beskriver inte vad som i verkligheten skett, utan vad som sker när någon, i detta fall avprogrammeraren Åke Wiman, med sina egna fördomar påverkar och övertygar någon annan att sådant skett som aldrig skett.

När vi satt och tittade på programmet och fick över oss alla dessa osanna anklagelser och vinklade påståenden, bara gapade vi ... ! . Hur kan hon säga något liknande ... ! Detta är ju oerhört!

Och vi undrar i vårt stilla sinne: Hur många andra är det som blivit drabbade av något liknande? Hur många män har oskyldigt suttit i fängelse därför att kvinnor i efterhand påstår att de misshandlat och begått övergrepp på dem?

Vad som sagts i programmet samt våra bemötanden har du i en lång och detaljerad inlaga. Hela programmet är upptaget ord för ord. Intressant läsning för den som vill veta sanningen. Läs mer.

Tillbaka till startsidan