Den sanna bilden

Marias brev

Mer om smisk

Hans Scheikes brev till Robert Aschberg

Detaljerade bemötanden av programmet

Om Insider 2002

Gammal skåpmat i TV3!

Av gammal skåpmat försöker Robert Aschberg vigla upp stämningarna och skapa ny sensation. Inte första gången han ger sig på Hans Scheike. Redan 2002 får han, med benägen hjälp av sektförföljaren Åke Wiman, Maria att berätta om sin "upplevelser" hos Hans Scheike, på det mest häpnadsväckande sätt. Den sanna bilden är något helt annat.

Samma Maria vill nu varna "andra barn" från att låta sig filmas. Barn??? Maria är nu 27 år och var 21 år när hon glatt och engagerat deltog i våra filmer, så lite konstigt låter det. Men hon kanske tycker att kvinnor är barn fastän de är myndiga. Och det tycks TV3 också mena, eftersom de i ingressen till programmet påstår att Hans Scheike filmat minderåriga. Ingen deltagare i våra filmer är under 20 år. Och alla har gjort det högst frivilligt.

Programmakarna gör allt för att vigla upp en avsky för Hans Scheike. Med dunkla bilder och pålagda effekter manas bilderna fram. Här ska tittarna få de rätta associationerna till förskrämdhet och förtvivlan. Dunkande hjärtan och hjärtskärande skri accompanjerar dåliga filmade bilder av Hans Scheike, tagna med en smygkamera dold i en ryggsäck, till programmet som gick 2002. Redan då var det uselt filmat, nu är det dessutom gammalt.

Skrämmande är att Maria säger att om Scheike bett henne mörda någon skulle hon gjort det. Hon säger sig alltså vara potentiell mörderska, vilket låter väldigt otäckt med tanke på att det faktiskt finns människor som söker villiga till sådant hantverk. Hans Scheike, däremot, har inte något behov av medhjälperskor av det slaget.

Vad tittarna inte får veta är att Maria, efter programmet som gick 2002, tog kontakt med Hans Scheike. Hon var förtvivlad över vad hon gjort och kände sig utnyttjad av TV3. Hon skrev flera brev, där hon uttryckte sin uppskattning av Hans. De breven säger något helt annat än vad som basunerats ut i TV.

Anspelningar på porr säljer. Och piskar upp indignation. Vi säljer däremot inte porr, utan smiskfilmer. Vi har inga stora förtjänster heller, men en stolthet över att göra fina filmer med ett fint budskap, för den som vill berika sitt liv och få det lite mer spännande. Läs mer om smisk.