Skåpmat i TV3

Den sanna bilden

Mer om smisk

Ungt par om programmet

Hans Scheikes brev till Robert Aschberg

Detaljerade bemötanden av programmet

Om Insider 2002
Brev från Maria

Ett år efter förra programmet i Insider (sänt 2002 Läs mer), ringer Maria upp Hans Scheike. Hon är då förtvivlad och ledsen och ångrar djupt att hon varit med i TV3. Hon ber nu Hans att han ska förlåta henne. Hon vill att allt ska vara som förut. Nu i sept 2005 går hon ut igen med anklagelser som går stick i stäv med vad hon då sa och skrev i brev till Hans.

Så här skrev hon i brev sedan hon ringt upp Hans Scheike efter Insider 2002:

Jag kan inte i ord beskriva hur mycket jag saknat er. Äntligen har jag tagit ett eget konstruktivt beslut, att vara med er!
...........

Jag vill bara glömma det som hänt … Men kan man det? Kan vi gå vidare? Jag älskar dig över allt annat. Varje gång jag ser naturen så tänker jag på dig. Och tårarna rinner. Jag var ”livrädd” att ringa dig. Men nu känns det som en stor sten har fallit. Du har funnits så länge i mitt liv innan jag ens visste vem du var. Så jag kan helt enkelt inte leva utan dig Puss, puss, puss…
...........

Efter denna inledande kontakt följer en fin och positiv brevväxling. Maria ringer lite då och då och småpratar i telefon. Hon kommer också på besök i Stockholm. Hon skriver efter besöket:

Jag var fruktansvärt nervös när Brita skulle hämta mig, men samtidigt fick jag någon slags styrka, äntligen skulle jag ta ett eget konstruktivt beslut. Den värmen ni gav lever jag på än, vi hade en mysig kväll, jag kände att jag kommit hem.
...........


Brevväxlingen fortgår några månader. Här några utdrag ur olika brev:

När jag såg kuvertet från dig, log jag. Det pirrade i hela kroppen av glädje. Jag fortsatte att le när jag läste det. Så fort det känts jobbigt, har jag tagit fram brevet och läst. Skönt att du sa till mig vad jag ska göra. T ex skriva. Jag behöver hjälp med att komma igång med att göra saker, annars grubblar jag för mycket skit.
...........

Tänker mycket på er och känner ett lugn inom mig att vi fått kontakt.
...........

Det är så befriande att skriva till dig. För jag vet att jag kan skriva vad jag vill.
...........

Jag blundar, tänker på alla fina stunder vi haft tillsammans. Jag saknar dig så det värker i själen. Jag vill skrika till världen att jag älskar dig. Allt blev så fel. Vill att du ska veta !!!
...........

Ja, jag har verkligen tänkt på allt positivt jag upplevt med er. Och långt inom mig har jag vetat att jag måste återvända för att klara detta liv och rentvå er. En dag kan jag komma ut med de riktiga sanningarna. Det är det minsta jag kan göra för dig. ....... Rumpungen
...........


Det är väldigt svårt för oss att efter dessa brev, och allt hon sagt till oss, dra slutsatsen att hon känt sig tvingad, förtryckt och utsatt för våld. Hon har heller aldrig yppat något till oss om att hon inte vill att filmer med henne ska visas. Läs mer.


Efter b
reven från jan 2004 ha vi inte hört något från Maria. Det hon nu säger i Insider TV3 sept 2005 är fullständiga nyheter för oss. Men redan före dess har vi förstått att den kände sektförföljaren Åke Wiman åter satt klorna i henne. Våren 2004 ringde han nämligen till Hans Scheike och var mycket hotfull. För Åke Wiman är Maria ett instrument att få utlopp för sitt sekthat. Och det mesta av det Maria nu säger i TV3 låter som ett eko av Åke Wiman.

Det är mycket märkligt att fullständiga lögner får basuneras ut i TV3, utan att minsta försök görs till ett objektivt granskande, där båda parter med lika rätt får komma fram. D
et hela är mycket sorgligt och allra sorgligast är det för Maria, som fått det sönderslaget som hon älskat och tyckt så väldigt mycket om.