Hej på dig Robert.
Tack för uppmärksamheten
. Gulligt att du vill hjälpa till att sprida vårt budskap. Tråkigt bara att du inte vill att vi ska träffas. Om vi gjorde det skulle jag kunna ge dig information om hur det verkligen förhåller sig med det vi håller på med. För du vill väl vara objektiv och vederhäftig.

Men för all del, det gör inte så mycket att det du för ut är alldeles galet. Människor blir intresserade och tittar in här på vår hemsida. Och så mailar de till oss och får veta mera. Sen är det givetvis många som köper våra filmer och ser vad det Natursmisk är som vi lever med och erbjuder andra att uppleva.

Men, kanske kunde vi träffas innan du gör nästa program om mig? Tycker du inte det vore bra för en så framstående journalist som du är?

En liten fråga bara: Tänker du inte heller denna gång betala för att du visar våra filmer i TV3??? Nja, ni är kanske vana att inte betala. Det var ju det ni försökte med STIM. Och nu är väl slantarna slut, sedan ni i domstolen dömdes att betala över 100 miljoner till STIM. Ja, ja. Man kan inte lyckas med allt. Inte ens om man heter Robert Aschberg.

Förresten, kändes det snöpligt att förlora 19 miljoner??? Fast det är väl småsummor i dina sammanhang. För oss är det fint att få in 3.000 kr i månaden, genom samarbetet med TreMag. Fast så oerhört lukrativt, som du påstår, är det ju inte.

Ha det nu så gott, pojken, med allt du håller på med.
Det är intressant att följa dina pajaskonster.
Och som sagt, vi kan väl träffas innan du gör nästa program om mig.

Klapp på kinden,
från Hans

Lite senare blev det nödvändigt med ett brev till:

Men snälla lilla rara Robert!
Har du blivit alldeles snurrig nu? Eller är det något du blir omtöcknad av?

När jag kom hem kl 20.15 denna torsdag den 22 september, hör jag på telefonsvararen att någon av dina hantlangare där på Insider har ringt mig (strax efter kl 14 visade nummerpresentatören) för att ni har hört att jag vill kommentera programmet.

Om du vill ha min medverkan så måste du naturligtvis hålla kontakt med mig under programmets uppbyggnad och inte ringa 8 timmar innan det ska sändas och när programmet redan är klappat och klart sedan en vecka. Inte förrän dryga timmen innan programmet skulle sändas och sedan mitt brev till Robert ovan, kommit ut på hemsidan, nåddes jag av meddelandet på telefonsvararen. För övrigt har jag aldrig påstått att jag vill kommentera programmet. Det kan jag självklart inte göra innan jag har sett det.

Det är naturligtvis väldigt näpet att du tror att jag sitter och väntar på att du ska ringa. Men så sällan som du ringer, kan jag inte göra det, beklagligt nog.

I programmet säger du nu säkert att du inte kunnat nå Hans Scheike för kommentar. Det hade du mycket väl kunnat göra, om du försökt när du byggde upp programmet. En professionell och vederhäftig journalist måste väl arbeta genom att ta fram uppgifter från alla inblandade parter och inte ta fram en totalt ensidig rapportering som bygger på utsagor från en enda person, vars sanningshalt du inte ens har undersökt. Som sagt, jag blir orolig för dig, att det inte står rätt till med ditt psyke.

Men som jag sagt, i mitt tidigare brev till dig, gör det inte så mycket. Det värdefulla i det du gör är att du för fram vårt budskap och får människor att bli intresserade av att komma hit till vår hemsida.

Men för din egen hälsas skull kanske du ska ta dig en tids ledighet och kanske behöver du söka någon hjälp för att komma i form igen.

Sköt om dig nu, pojken,
önskar Hans